Productinformatie en garantie

Welkom in de wereld van TUMI, het toonaangevende internationale merk op het gebied van reis-, zaken- en lifestyle-accessoires. Al sinds 1975 biedt TUMI klanten een buitengewone consumentenervaring. Het uitgebreide productaanbod van TUMI weerspiegelt ons streven naar voortdurende klanttevredenheid. Daarbij doen we drie specifieke beloftes aan onze klanten:

1. U geniet van onze innovatieve producten die ontworpen en vervaardigd zijn voor het beste resultaat;
2. U ervaart een eersteklas klantenservice na de aankoop;
3. U profiteert van onze garantie van vijf (5) jaar na aankoop van een TUMI-product uit een van onze reis-, zakelijke of tassencollecties, of twee (2) jaar na aankoop van portemonnees en accessoires bij een erkende TUMI-winkel of -dealer.

De garantie van TUMI is niet overdraagbaar, is duidelijk en allesomvattend en maakt deel uit van de totale TUMI-consumentenervaring. Bij vragen kunt u per email contact opnemen met onze klantenservice. U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen. De contactgegevens zijn te vinden via tumi.com/customer-service.html.

Eerste jaar na aankoop: zorgenvrij

Als uw TUMI-product beschadigd raakt gedurende de eerste twaalf (12) maanden na aankoop, inclusief schade veroorzaakt door normale slijtage, bagageafhandelingen door luchtvaartmaatschappijen of andere transportschade, dekt TUMI alle reparatiekosten, inclusief verzendkosten van en naar ons reparatiecentrum. Als het product onherstelbaar beschadigd is, wordt het vervangen. Als een vervangend product niet beschikbaar is, ontvangt u een product van vergelijkbare waarde. Niet gedekt is schade als gevolg van misbruik, cosmetische schade (zoals krassen in leer of vlekken op textiel) en bijkomende of gevolgschade, zoals schade aan of verlies van de inhoud van bagage, verlies van gebruik, verlies van tijd of soortgelijke kosten.

Het tweede tot en met vijfde jaar voor reisbagage, aktetassen, crossbody-tassen, draagtassen, rugzakken en handtassen en het tweede jaar na aankoop voor portemonnees, accessoires en buitenkleding: productiefouten en normale slijtage zijn gedekt

Vanaf het begin van het tweede jaar tot en met het einde van het vijfde jaar na aankoop van een reisartikel, aktetas of andere tas van TUMI en in het tweede jaar na aankoop van portemonnees, accessoires en buitenkleding, repareert TUMI elk artikel dat beschadigd raakt door normale slijtage, materiaal- of productiefouten, inclusief constructiefouten (zoals kapotte handvatten, ritsen of sloten). Voor het tweede tot en met het vijfde jaar dekken we geen schade veroorzaakt door luchtvaartmaatschappijen of andere transportschade. Claims voor transportschade moeten worden ingediend bij de vervoerder. Andere ongedekte schade omvat schade als gevolg van misbruik, cosmetische schade (zoals krassen in leer of vlekken op textiel) en bijkomende of gevolgschade, zoals schade aan of verlies van de inhoud van bagage, gederfd gebruik, verlies van tijd of soortgelijke kosten. Normale slijtage voor TUMI-buitenkleding omvat geen kwijtgeraakte of ontbrekende knopen, gescheurd textiel of leer of cosmetische schade zoals hierboven omschreven.

U hoeft het product alleen maar naar ons op te sturen. De verzendkosten zijn dan voor uw rekening. U kunt het ook naar een TUMI-winkel of erkende TUMI-dealer brengen, waar de reparatie verder voor u wordt afgehandeld. In sommige gevallen moet u een klein bedrag betalen voor de behandelkosten. Veel reparaties kunnen gratis in de TUMI-winkel worden uitgevoerd. Als uw artikel naar ons reparatiecentrum moet worden gestuurd, repareren we het snel en sturen we het gratis retour. Wanneer onze garantie niet geldt, kan uw lokale servicecentrum u een indicatie geven van de mogelijke reparatie- en verzendkosten.

Jarenlang een hoogwaardige service

We hebben veel klanten met veelgebruikte bagage-artikelen van meer dan vijf jaar oud die ze graag willen laten repareren. Deze klanten bieden we een snelle service en reparaties van de hoogste kwaliteit tegen een redelijke prijs. Als we het product niet kunnen repareren, bieden we alternatieve opties aan. Neem contact op met uw lokale servicecentrum voordat u uw product naar ons stuurt voor reparatie om verzend- en verwerkingskosten en andere toeslagen te bespreken.

Totale toewijding

Kortom, bij TUMI streven we ernaar dat u tevreden bent over onze producten en onze service. Als u het genot van onze producten eenmaal hebt ervaren, hopen we dat ze u een leven lang op uw reizen zullen vergezellen. U kunt ons reparatieformulier 24 uur per dag, zeven dag per week invullen en verzenden. U vindt het hier: tumi.com/repair-services/ U kunt ook contact opnemen met de klantenservice. De contactgegevens zijn hier te vinden: tumi.com/customer-service.html.

Aankoopbewijs

Bewaar uw kassabon als aankoopbewijs. Dit hebt u nodig om uw garantiedekking aan te tonen. Bovendien dient dit als bewijs dat uw aankoop werd gedaan bij een erkende TUMI-winkelier. Onze beperkte garantie geldt alleen voor producten die werden gekocht bij een erkende TUMI-winkel of -dealer. Als u uw kassabon niet meer hebt, kunnen we mogelijk via uw tracer-registratie uw garantiedekking aantonen. Ga naar de volgende link om uw product te registreren: tumi.com/tumi-tracer/.

Door uw aankoop te registreren via het TUMI Tracer®-programma wordt uw aankoopdatum vastgelegd, zodat uw gegevens in ons systeem staan. Als u onze reparatieservice nodig hebt, kunnen we controleren of uw tas nog onder de garantie valt. Niet al onze artikelen hebben een tracer-nummer, maar de meeste koffers, tassen en aktetassen wel. Als uw artikel niet is geregistreerd bij TUMI Tracer® is het uw eigen verantwoordelijkheid om te bewijzen dat u het hebt gekocht bij een erkende TUMI-retailer. Ga voor meer informatie over tracer-registratie naar onze tracer-registratiepagina. Let op: Een tracer-registratie zonder aankoopbewijs is geen geldig bewijs voor een garantieclaim. U hebt de oorspronkelijke winkelbon nodig om aan te tonen dat u het artikel hebt gekocht bij een erkende TUMI-retailer.

Deze garantie geeft u bepaalde rechten en u hebt mogelijk ook andere rechten, die per staat of tussen verschillende Europese landen kunnen verschillen. Sommige rechtsgebieden staan geen uitsluiting of beperking van gevolgschade toe. In dat geval geldt bovenstaande beperking of uitsluiting niet voor u.

In de Europese Unie hebt u bij wet recht op kosteloze remedies van de verkoper in geval van conformiteitsgebrek van de goederen en die remedies worden niet aangetast door deze commerciële garantie.

Naam en adres van de garant: Tumi Services GmbH, Hans-Böckler-Straße 6, 59423 Unna, Duitsland.