BE CAUTIOUS!
FRAUDULEUZE WEBSITES: ONZE TIPS VOOR UW VEILIGHEID

Tumi is een internationaal erkend merk met een uitstekende reputatie en waarde. Bijgevolg is ons merk vaak het doelwit van pogingen tot fraude, waarbij ons merkimago gebruikt wordt om onze consumenten op te lichten.

De meest voorkomende vorm van oplichting op het internet heet phishing. Dit is een soort cybermisdaad waarbij consumenten aangespoord worden om gevoelige informatie, zoals creditcardgegevens, te verstrekken. Op valse websites of in misleidende marketingberichten worden vaak grote kortingen gecommuniceerd of niet te missen aanbiedingen op producten, die nooit geleverd zullen worden.

Wees extra op uw hoede voor websites met een soortgelijk design als de officiële Tumi websites. Enkel op onze officiële merkwebsite, Tumi.com, kan Tumi een veilige online winkelomgeving garanderen.



Tumi onderneemt regelmatig stappen met de bevoegde autoriteiten om dergelijke frauduleuze websites te verwijderen en te blokkeren. Ondanks deze frequente controles is het jammer genoeg onmogelijk om ze volledig te desactiveren. Daarom adviseren wij u om waakzaam te zijn tijdens het online shoppen.

Wanneer u het slachtoffer zou zijn geworden van frauduleuze internetpraktijken of u ontdekt een valse website, raden wij u aan om de lokale autoriteiten onmiddellijk op de hoogte te brengen. Klik hier om dit te rapporteren.

TIPS OM PHISHING POGINGEN TE VOORKOMEN

Controleer de URL van de website. Fraudeurs bootsen meestal de URL van de website na door gebruik te maken van onnodige woorden (bv. 'korting') of van kleine spelfouten. U kunt ook controleren of er contactgegevens op de website staan. Als deze niet duidelijk vermeld zijn, wees dan op uw hoede. Dit kan wijzen op een dubieuze website. Als u niet zeker bent dat u op een officiële Tumi website beland bent, kunt u de volledige lijst van officiële Tumi websites nakijken op Tumi.com.
Controleer op sociale media altijd of de account geverifieerd is. Dit kunt u eenvoudig zien aan het blauwe vinkje dat Tumi gebruikt voor zijn sociale media accounts. Wees ook op uw hoede voor in het oog springende en zeer goedkope prijzen in posts op sociale media. Als het te mooi lijkt om waar te zijn, is dat meestal ook zo.
Wees op uw hoede voor agressieve reclame. Als er veel reclameboodschappen verschijnen op de website die u aansporen om snel iets te kopen voor de korting verdwijnt, moet er een belletje gaan rinkelen. Als de pop-ups u zelfs vragen om onmiddellijk aanmeldgegevens (zoals wachtwoorden) of creditcardgegevens in te voeren, zit u waarschijnlijk op een phishingwebsite.
Wat zijn de betalingsmogelijkheden op de website? Als de enige optie een bankoverschrijving is, heeft u een reden om argwanig te zijn. Meestal biedt een geverifieerde website meerdere betrouwbare betalingswijzen aan, die vaak ook duidelijk weergegeven zijn. In de meeste gevallen is een bankoverschrijving daar niet bij.
Wees extra attent bij spellingsfouten of grammaticale onjuistheden. Hoewel valse websites steeds beter op de geverifieerde website van een merk lijken, kunt u mogelijk een aantal inconsistenties opmerken in de tekst. Dat kan betekenen dat de website eenvoudig en snel gemaakt werd om in een mum van tijd winst te maken.

Houd er rekening mee dat e-mails van TUMI meestal worden verzonden vanaf tumi.com zoals service_eu@tumi.com of news@e-mail.tumi.com en geen andere domeinen.

Gelieve er rekening mee te houden dat Tumi niet verantwoordelijk gesteld kan worden voor aankopen op frauduleuze websites of claims n.a.v. een ervaring met dergelijke websites. Als u nog vragen hebt of zich zorgen maakt over verdachte Tumi websites, kunt u contact met ons opnemen via: service_eu@tumi.com