Het project

Al sinds 2017 werkt Tumi samen met een van de bekendste straatkunstenaars om verschillende milieu- en humanitaire projecten over de hele wereld te steunen.

In 2020 hebben elf kunstenaars zich laten inspireren door het thema 'Vrijheid' en van het iconische 19 Degree Aluminum-model unieke kunstwerken gemaakt.

Deze collector's items konden gewonnen worden tijdens een wedstrijd ter ondersteuning van Waves for Water, de humanitaire hulporganisatie waar Tumi al lange tijd mee samenwerkt en die zich met de distributie van draagbare waterfilters inzet voor schoon drinkwater.

Dankzij dit project heeft W4W 16506 filters kunnen inzamelen om de gemeenschappen in het noorden van de Filipijnen te helpen die zijn getroffen door zware tropische stormen.

The art cases
 • David Shillinglaw 19 Degree Aluminium

 • Jonone 19 Degree Aluminium

 • Kruella d’Enfer 19 Degree Aluminium

 • Huge 19 Degree Aluminium

 • StoHead 19 Degree Aluminium

 • Mina 19 Degree Aluminium

 • Remi Rough 19 Degree Aluminium

 • Bustart 19 Degree Aluminium

 • Antonyo Marest 19 Degree Aluminium

 • Xavier Magaldi 19 Degree Aluminium

 • Mr OneTeas 19 Degree Aluminium

De artiesten

David Shillinglaw

David Shillinglaw is een kunstenaar uit het Verenigd Koninkrijk. Hij staat bekend om zijn kunstwerken waarin hij de menselijke natuur, het menselijk succes en het menselijk falen verkent, evenals de taal die mensen gebruiken voor hun ervaringen.

David Shillinglaw

“Iedereen zou toegang moeten hebben tot schoon drinkwater. Dit project is van levensbelang voor de mensen die ermee ondersteund worden. Ik ben dankbaar voor de kans om bij te dragen aan zo'n geweldig doel.”

Jonone

Deze New Yorker is over de hele wereld bekend om zijn compacte, lichte en atypische werk waarbij hij zich laat inspireren door zijn Dominicaanse roots. Hij wordt gezien als een pionier binnen de graffitiwereld. JonOne zet zich graag in voor goede doelen en mensenrechten, en hij wordt beschouwd als een ambassadeur van de hedendaagse kunst.

Jonone

Kruella d’Enfer

De Portugese visuele kunstenares en illustratrice Kruella d'Enfer neemt ons mee door haar betoverende wereld waarin geometrische vormen in contrasterende kleuren legendes en mythes tot leven brengen.

Kruella d’Enfer

"Schoon drinkwater is onmisbaar, niet alleen voor het menselijk leven, maar voor iedere vorm van leven in een gezond ecosysteem. Kunst speelt een belangrijke rol in die wereld. Kunst weerspiegelt en verduidelijkt milieuproblemen en creëert bewustzijn voor maatschappelijke veranderingen. We kunnen allemaal wel iets kleins veranderen in ons dagelijks leven, om onze soort en onze natuur te beschermen"

Huge

Daniel Fahlström aka Huge is een Zweedse kunstenaar die met spuitverf werkt. Hij staat bekend om de 3D 'Heliumstyle graffiti'-stijl en houdt zich bezig met verschillende milieuprojecten.

Huge

"Het was niet moeilijk om de motivatie te vinden voor het Waves for Water-project. Schoon drinkwater zou een fundamenteel grondrecht moeten zijn voor iedereen op aarde. Ik ben blij dat ik met mijn kunst mag bijdragen aan zo'n geweldig doel."

StoHead

Stohead is een Duitse graffitischrijver, hedendaagse kunstenaar en medeoprichter van de Calligraffiti-beweging. Hij werkt vaak met gereedschap dat hij zelf maakt en brengt kleuren op een geografische manier aan op verschillende ondergronden.

StoHead

“Vrijheid is het grootste goed, zeker in de kunstwereld. Mijn liefde voor vrijheid en het respect en de verantwoordelijkheid die daarbij horen, kenmerken mijn persoonlijkheid. Wat wij over het algemeen onder vrijheid verstaan, is in ieder geval de constante en onuitputtelijke beschikbaarheid van schoon drinkwater voor iedereen. Dankzij dit initiatief kan mijn kunst bijdragen aan de essentiële vrijheid van schoon drinkwater voor iedereen”.

Mina

Mina komt uit Duitsland en staat bekend om haar gepersonifieerde speelse letters, duidelijke vormen en terugkerende stripfiguur-elementen. Haar kunstwerken spreken tot de verbeelding en ze heeft een voorliefde voor sterk contrasterende, intense kleuren.

Mina

“Kunst in de openbare ruimte is voor iedereen toegankelijk, zo wordt de vreugde verspreid en worden verdere ideeën, spannende nieuwe projecten en inspirerende ontmoetingen gestimuleerd. Water is de bron van al het leven. Het is bewezen dat schoon en gezond water ruimte biedt voor informatie, gevoelens en bewustzijn. Daar moeten we rekening mee houden voor een respectvolle, positieve en duurzame interactie met onze medemensen en het milieu."“

Remi Rough

De Londense Remi Rough speelt met evenwichten, perspectieven en grote kleurcontrasten. Zijn werk kenmerkt zich door minimalisme en experimenten met kleur en geometrie.

Remi Rough

"Waves for Water werkt aan het fantastische doel om zo veel mogelijk mensen toegang te geven tot schoon, gefilterd drinkwater. Dat is een flinke kluif, maar we moeten ergens beginnen. Ik ben heel trots dat ik dit initiatief kan steunen met mijn kunst. Soms werk je als kunstenaar van tentoonstelling naar tentoonstelling of van project naar project en zie je verder geen enkele maatschappelijke impact. Bij deze samenwerking zie ik wel een impact en kan ik er echt onderdeel van zijn".

Bustart

BustArt komt uit Zwitserland en staat bekend om het combineren van popart, klassieke graffiti en cartoonfiguren om voetgangers te verrassen en hen aan te zetten tot nadenken. Daarnaast wil hij zijn liefde voor de kleurrijke stedelijke ruimte delen.

Bustart

"Stedelijke kunst heeft een grote invloed en kan worden gebruikt om krachtige boodschappen op een subtiele of juist heel directe manier over te brengen. Het milieu en de zorg voor ons milieu zijn een belangrijk onderwerp. Het is van fundamenteel belang dat we ons bewust worden van onze dagelijkse gewoonten en de invloed daarvan op onze planeet. Ik hoop van harte dat we met dit project de noodzaak van verandering kunnen laten zien.""

Antonyo Marest

In het werk van Antonyo Marest staan minimalistische illustraties van de natuur centraal. Via zijn kunst laat de Spaanse multidisciplinaire kunstenaar de belangrijkste verplichtingen van de mensheid en de zorg voor het milieu zien.

Antonyo Marest

"Ik ben verliefd op de zee. Ik ben geboren aan de Middellandse Zee, in een land waar het maar weinig regent en waar mensen dankbaar naar boven kijken als er eindelijk een bui valt. Deze verbinding met het vergankelijke, het water, het milieu en alles wat duurzaam is, komt tot uitdrukking in mijn kunst. Mijn werk is een complete wereld vol waarden, energieën en leven, uitgedrukt in kleuren, vormen en dynamiek"

Xavier Magaldi

Xavier Magaldi is een Zwitserse horlogemaker en graffitikunstenaar die bekend staat om zijn technische tekeningen. Hij is de oprichter van de 'MecaFuturism'-beweging die zich laat inspireren door het kubisme uit de jaren 20 en de Italiaanse futuristen.

Xavier Magaldi

"Een van de grootste bedreigingen van dit moment en de toekomst is het gebrek aan schoon drinkwater. Waves for Water doet moedig en goed doordacht werk met hun ontwikkelingsprojecten. Ik ben heel trots dat ik mag delen in hun commitment en samen met Tumi kan bijdragen aan dit project. "

Mr OneTeas

Mr OneTeas is een autodidact en humanist uit Monaco. Hij is een echte promotor van recycling en hergebruikt consumptiegoederen in zijn kunstwerken. Zijn werk biedt een kritische blik op de maatschappij, doorweven met humor en originaliteit.

Mr OneTeas

“Water is een kostbare bron. Al jaren is water een van de onderwerpen die ik graag verwerk in mijn kunst, juist om het bewustzijn te vergroten. Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen. Schoon drinkwater zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn”

The collection